Monday, December 30, 2013

LAST KOPEK MAIN BADMINTON

Isnin lalu...
bagi peluang akhir kat mr.erol main badminton..
next week dah posa kan..
pasni pi terawih pulok ye..

mggu ni saya tak dpt pun main..migrain,
so duduk tepi tengok derang beraksi yg kununnya ala2 Lee Chong Wei lah tu..


ramai cina yg penuhkan court main badminton..
padanla la ni asal badminton je kaum tu yg pegangkan..


Bila busan..ni keje ajik, jadi pompom boy ayahnya..
dok lepak tepi court menyanyi & melalak sekuat ati..(janji dia tak ganggu org main, udahla)
siap joget2 bagai..mmg ramai yg terhibur tgk gelagat dia..
derang suka..tp saya ni lak MALUUUUUUU huhuhu
halah anak ibu..besar nanti nk jd penghibur ke? Bapak ko suh jd ustaz tau!!hikhik


botol air tu sbg mic dia nyanyi medley lagu ntah apa2.
pastu siap ada tagline "Hotfm lebih hangat dr biasa"..
pecah perut saya gelakkan dia..
tiru sebijik cam on air kat hotfm..siap ada iklan bagai..

ni 1 hal lg..selalu pancing saya belikan dia air soya..
macam2 alasan dia kasi agar saya belikan air ni..
Cafe sebelah tandas..so dia akan kasi alasan nak pi tandas nak yakyak..
pastu nanti ajak saya singgah cafe pesan soya bean..
tak ke hangen 1 badan..
kalo dia ajak pi tanas tu, humm dah tau dah trick dia..


dahla kedekut..taknak share sikit pun air soya tu
"ibu pi beli lain..ni ajik punya"..

getus kang!

.

Thursday, October 17, 2013

Pelbagai karenah iman

~ kisah malam tadi 16.10.2013 11.30pm ~

Ayah & abglong dh selamat bermimpi..
Ibu baru je nk lena..
Iman kejutkn..
" ibu, man nak cikat ambut..." 
Aiyak! Nak tidur dh, x payah sikat2 rambut...bebelan pun mulai disembur.

10 minit kemudian..
" ibu..iman nak kuih".
Ibu bg sebijik. Iman lari naik atas.
"Ibu nk lg kuih!"
Lerrr...baru je naik , nk kna trun lg!!!
Sebalang kuih ros ibu bw masuk bilik.
Hambik ko..makan puas2 ye. X larat ibu nak trun naik tgga, lepas 1-1 nak layan karenah iman di mlm harini.

"Ibu iman nak car..."
Ibu trun ke bawah ambil car besar..

" ibu iman nak shusu"
Trun lagi sekali...

"Ibu...badan man gatai..letak bedak!"
Grrr..bedak kat bwh lak tu..trun tgga lg ler jawabnya.

Kemudian,
"Aduh bu, peyut man cakit peyut. Letak minyak"
.siap digayakan uk erk angin keluar.

Pastu..
" ibu..man nk shusu lg"..
Aiyak...mau fengsan ibu. Susu dibancuh tp dia x minum pun.

Waaaa...
Nangis ibu mlm ni asyik kna buat exercise trun naik tgga gara2 iman.
Ayahhhh..man dera ibu.

Apa motip iman ni??? Why..why..
Hummm..tntu dia bosan giler kot. Tu yg "menyeksa" ibu nk itu ini...
Dh mlm ni sayangggg jom tidur sblum ibu 'TERBAKO HANGIN 1 BDN'...esok ibu nk gi seminar..adoiyai!


menunjuk perut yang sakit...

Saturday, September 28, 2013

hensem sudah..

Umpan ank2 utk gunting rambut. Ayah xder, so ibu yg kna ambil alih tugas bw gi kedai.

"Siapa nk jadi hensem?"
iman angkat tangan "caya!" Jawabnya.
Sungguh konfiden.
Ok jom kita gi gunting rambut ye. Tp x boleh takut. Nti hilang sikit hensem tau...

Bila dh selesai,
" ibu iman dh encem?" Tnya iman.
Iye...iman hensem dah.
"Iman nak engok.."
Ditatap wajahnya depan cermin.
"Oh iman dh encem ni...."

Ish bole tahan perasannya ^ _^

Joget Gumbira Iman & SLUGTERRA Abanglong

Joget gumbira iman & permainan abglong, SLUGTERA! 
Ini cerita malam semalam ye... baru nak upload : P


video


Jam 12am. Lokasi : Dalam bilik.
 Disuruh tdo, ini jadinya kalo dibiarkn dlm blik mrka sendrian. Tak boleh terlepas pandang.
Adik dan abang ni masih aktif melompat ke sana ke mari..fenin kepala mak ni anak2 oiii!!!

Iman mmg suka joget2..dia rasa seronok begitu. ikut gen ibu kot hahaha coz bagi ibu ni 1 cara nak release tensen. 
Tapi buat bila keseorangan la..hahaha

Abanglong pula, dok terikut2 citer kartun SLUGTERRA kat channel 617. Kartun ni antara peberet abanglong kini. Ibu akui, mmg best juga citernya. Hahaha senjata yang abanglong pegang tu dia buat sendiri gunakan kertas yang dilipat2. Kreatif juga anak ibu ni. Bila dah menggemari sesuatu tu pandai pula abanglong berimaginasi dan berinovatif. Cayalah..yang penting kalian pandai nak bagi ibu dan ayah berjimat, berhemah dalam berbelanja. Idaklah asyik nak minta duit je minta dibelikan mainan, kan...bagus2, ada ciri2 anak soleh gitu hahaha..


Iman!! Abanglong!! Dah jauh malam ni..
Ibu tutup lampu! 

Sblum ibu jd 'auummm' adik abg, beh baik tidur...
Jom tidurrrrr!!!!!...

AUMMM...


video

Iman on phone...

Amboi2..kan main lg iman berbual panjang dgn ayah.
Rindu katanya. 
Baru je ptg td ayah gi 'out station'... 
Abglong xder can nk dpt giliran bercakap.
Dh merajuk si bujang yg penuh emosional tu..wpun beralah dgn si adik, moncong sedepa masih ibu bole ukur.
Cmni ibu pun nk merajuk coz sembang kjap je...tggu giliran plzzz...adoi anak2 ni!
Macam2 aksi iamn ketika bercakap dengan ayah.
Macam bercakap dengan makwe je kekdahnya.
macam2 ditanya dan direport pada ayah.
Yang bestnya direport tentang abanglong yang dok main game aje.
Jaga2 ye abanglong...  -  - : P
                                


Sunday, September 22, 2013

Persembahan Iman tak hengat..

Adoiiai, dah cakap...iman ni pantang dengar lagu tegar 'Aku yang dulu bukanlah yang sekarang' pasti otomatik dia mau joget... siap buat persembahan atas pentas lagi tu ye.

Iman join persembahan di malam kebudayaan Perkhemahan PRS di Dusun Eco Resort. hahahaha jd penyanyi tambahan pun ok aje kan... 


video

Ibu tutup muka....hihihi maluuuuuu. Larikkkkssss..

Perkhemahan..

13-15 September 2013, Perkhemahan Kepimpinan PRS 2013, SK Saujana Utama.

saya & beberapa orang guru bimbingan serta beberapa org ustaz mengadakan satu perkhemahan Kepimpinan PRS 2013. Kali ni, kami pilih nak ke Dusun Eco Resort, Bentong Pahang. Tempatnya sangat best, dikelilingi dengan hutan2 yang menghijau & sangat sejuk ok bila malam..


Kesempatan ni juga saya angkut suami dan anak2 untuk sertai perkhemahan ini. Kononnya, sambil menyelam minum air. Maksud??? hihihi sambil bawa murid ke perkhemahan, saya bawa juga anak2 gi bercuti..so 2in1..sambil bekerja, boleh juga spend masa berkualiti bersama keluarga..kan???

Baru tiba..seronok kan main murid2

Aktiviti Hari kedua - Rentas Halangan








Abaglong Haziq, ntah apalah yang dia dok buat tu..


Iman yang sangat seronok..3 hr ikut perkhemahan tak merengek / meragam langsung. Alhamdulillah, senang kerja ibu.




aktiviti berakit


Tak padan ngan umur yang kecik, iman pun taknak ketinggalan buat aktiviti lasak. semua perkara dia nak buat. Mmg outdoor punya orang lah dia ni. Sedangkan abanglong tak berminat pula nak buat..hummm



Itu aje...banyak gambar yang diambil tapi setakat ini aje nak diceritakan...